Zondag
18
juni

Dag der Kunsten

Festival DDK

Slot Zeist

13.00 - 17.00

Zondag
18
juni

Festival Dag der Kunsten

Slot Zeist

13.00 - 17.00 uur

Zondag
18
juni

Festival Dag der Kunsten

Slot Zeist

13.00 - 17.00 uur

Festival Dag der Kunsten 2019

Festival Dag der Kunsten bestaat 20 jaar en dat werd gevierd in 2017!

Het Festival zal in 2018 helaas een jaar moeten overslaan, zie de nieuwsrubriek.

Verslag Festival Dag der Kunsten 2017

In 2017 werd genoten van talloze concerten, optredens, workshops en demonstraties op het gebied van muziek, theater, dans en beeldende kunst.

Met onder andere DJ JustRoozz, Zeister Kamerkoor, Banus & de Ridder, Chespa Jazz, toneelgroep West End, Hartkoor Utrecht, shantykoor Nootdweer, een verhalentent in de Slotgewelven, Fotoclub de Pixels, De Toets, Paviljoen KunstenHuis De Bilt-Zeist en nog veel meer. Klier hier voor het volledige programma en de plattegrond van 2017.

Kunstenaars in de zalen van Museum Slot Zeist, de Nassau-Odijkzaal én in de tuin van Slot Zeist

Ook op de 2017 editie van Festival Dag der Kunsten was een uitgebalanceerde selectie kunstwerken van aanstormend kunsttalent en gevestigde kunstenaars. In de zalen van Museum Slot Zeist kon je je laten verrassen door installaties, keramiek, schilderijen, sculpturen, foto’s, grafiek, tekeningen, luchtige wandkleden en mixed media.

Het thema was ‘Verbinding’ en daarmee werd ingehaakt op de hype rondom het jubileumjaar in het kader van 100 jaar ‘De Stijl’. De kunstenaars op Festival Dag der Kunsten hebben dit thema op geheel eigen wijze geïnterpreteerd. Zo is er een viertal kunstenaars uit één familie present, hebben andere exposanten die ‘Verbinding’ gezocht in het experiment en werd ingehaakt op de strakke sobere lijnen van ‘De Stijl’. Ook in de museumzalen, was naast een info-wand met highlights van ‘De Stijl’, een selectie van originele Rietveld meubelen en daarop geïnspireerde objecten.

In de Nassau-Odijkzaal (boven de hoofdingang van het Slot) vond je een prachtige installatie en in de tuin van het Slot gaven enkele kunstenaars een demonstratie en lieten ze hun eigen werk zien.

Verder kon je bij schilder/tekenclub De Toets en Fotoclub de Pixels kennis maken met de ‘ins and outs’ van deze kunstvormen.

Jong Talent
Design: Pien Design | Technische realisatie: Jeroen Kenters