Zondag
16
juni

Dag der Kunsten

In en rondom Slot Zeist

13.00 - 17.00 uur

Zondag
16
juni

Dag der Kunsten

In en rondom Slot Zeist

13.00 - 17.00 uur

'Poëziewedstrijd 'Dichter bij Zeist'

Zien we jou in de schijnwerper staan op 16 juni?

Onderdeel van ‘Dag der Kunsten’ dit jaar is een poëziewedstrijd voor Zeistenaren in drie leeftijdscategorieën, 6-12 jaar, 12-18 jaar en
18 jaar en ouder.
Wil jij een bekende Zeister dichter worden en eeuwige roem vergaren, je winnende gedicht voordragen in het Slot Theater en je prijs ontvangen van de Stadsdichter van Zeist? Scherp dan je punt, vul je pen of blaas het stof van je toetsenbord. Lees hieronder meer over de poëziewedstrijd, het thema en de voorwaarden.

Ben jij 6-12 jaar en vind je het leuk om te dichten?

Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar uit Zeist mogen meedoen. Schrijf een gedicht over wat jij leuk vindt aan wonen in Zeist. Je gedicht mag rijmen, maar dat hoeft niet. Je kunt dichten over je huis, je familie, een mooi schilderij of een foto, een oude boom, je hond ….. je kunt het zo gek niet bedenken! Alles mag, zolang het maar door jou is verzonnen en geschreven. Maar je mag best je ouders, juf of meester vragen om je te helpen.

Ben jij het poëzietalent (12 - 18 jaar) dat wij zoeken?

Doe mee aan de poëziewedstrijd van CultuurZeist en Literair Zeist. Iedereen tussen de 12 en 18 jaar die in de gemeente Zeist woont mag meedoen. Je hoeft geen volleerd dichter te zijn om mee te doen. Het onderwerp van je gedicht moet gaan over iets wat je mooi vindt in Zeist. Dan kan een gebouw zijn, een kunstwerk, maar ook een stukje natuur of een persoon. Je hoeft geen ‘klassiek’ gedicht te schrijven (het mág natuurlijk wel); een rap of een songtekst mag ook! Laat dus je fantasie de vrije loop.

Jouw inkt vloeit, heel Zeist geboeid?

Je bent ouder dan 18 jaar en woont in de gemeente Zeist. Je gedicht is maximaal één A4’tje, de inhoud is origineel en heeft een relatie met kunst en/of cultuur in Zeist. Verder ontroert of fascineert je gedicht, prikkelt het tot nadenken of zorgt het voor een (glim)lach. Je taalgebruik is verrassend.

Hoe kun je meedoen?

Stuur je gedicht voor 1 juni als bijlage in WORD naar evenement@cultuurzeist.nl, met daarbij in het onderwerpsveld alleen de titel van het gedicht vermelden. In de e-mail zelf vermeld je je naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en de titel van het gedicht. Per post sturen kan ook: Bethaniëplein 6, 3701 EL Zeist. Als je het per post stuurt, dan graag het gedicht in tweevoud meesturen en op een apart briefje vermeld je je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer. Je schrijft het gedicht natuurlijk zelf; plagiaat is verboden! Je mag één gedicht sturen waarmee je nog niet eerder aan een poëziewedstrijd hebt deelgenomen en dat niet eerder elders is gepubliceerd, ook niet op internet.

Wat kun je winnen?

Als je meedoet aan de wedstrijd kun je een mooie oorkonde en een boekenbon winnen en misschien wel een leuke foto in de krant! Natuurlijk komt je gedicht op de websites van CultuurZeist en Literair Zeist te staan. Als je wint mag je je gedicht voordragen in het Theater in Slot Zeist op de Dag der Kunsten op 16 juni 2019.
En als je wilt, krijg je in de week voor 16 juni ook nog een mini-workshop ‘voordragen van een gedicht’, die zal worden gegeven door Mary Heylema, die samen met Diet Groothuis als duo vanaf april 2019 invulling geeft aan het Stadsdichterschap van Zeist. Je prijs wordt uitgereikt door Mary, die dan zelf ook een nieuw stadsgedicht zal voordragen.

Alle deelnemers worden uitgenodigd voor de feestelijke prijsuitreiking tijdens de Dag der Kunsten op 16 juni 2019.
De winnaars krijgen uiterlijk 9 juni bericht van de jury.
De uitslag die door de jury is vastgesteld is bindend. Er kan niet over worden gecorrespondeerd. Door inzending stemmen de deelnemers in met dit reglement.

Jong Talent
Design: Pien Design | Technische realisatie: Jeroen Kenters