Zondag
18
maart 2018

Festival 'Zeist Vertelt'

Zeist Vertelt

Zes locaties Zeist

14:00 - 17:30 uur

Zondag
18
maart 2018

Festival 'Zeist Vertelt'

Zeist Vertelt

Zes locaties Zeist

14:00 - 17:30 uur

Zondag
18
maart 2018

Festival 'Zeist Vertelt'

Zeist Vertelt

Zes locaties Zeist

14:00 - 17:30 uur

Festival Zeist Vertelt op 18 maart a.s.

Elk jaar op 18 maart is het Wereld Vertel Dag. Op de hele wereld worden die dag gratis vertelevenementen aangeboden om meer en meer mensen te laten kennismaken met de vertelkunst. In Nederland wordt Wereldverteldag ondersteund door de Stichting Vertellen. Dit gebeurt onder andere door de website www.wereldverteldag.nl waar alle evenementen in Nederland en Vlaanderen op een landkaart worden gezet.

Op zondagmiddag 18 maart vindt het 4e ‘Festival Zeist Vertelt’ plaats. Dit in het kader van de WereldVertelDag. Een dag waarop alle vertellers van de wereld alle bewoners van de aarde willen laten genieten van de mooiste verhalen van het heelal en omstreken.

Op een zestal locaties in en rond het centrum van Zeist kan dan ook gratis genoten worden van mooie en boeiende verhalen door Zeister vertellers. Op de pagina  informatie vindt u de locaties en de tijden. De organisatie is in handen van de Werkgroep Zeist Vertelt, onderdeel van CultuurZeist, in samenwerking met Idea Bibliotheek Zeist en Stichting Literaire Activiteiten Zeist. Voor de brochure klikt u hier.

Verteldiner met Eric Borrias!

Eveneens op zondag 18 maart wordt ’s avonds (aanvang 19.00 uur) een uniek Verteldiner georganiseerd. Tussen en voor en na de gangen van het drie-gangendiner mooie verhalen. Speciaal daarvoor komt de landelijk bekende verteller Erik Borrias naar Zeist. Hij zorgt mede voor het culturele voedsel. Dus dat wordt een topvertelavond. De kosten zijn € 44,50 p.p. voor het diner en het optreden van Erik Borias. 

Eric Borrias behoort al meer dan 25 jaar tot een van de meest gevraagde vertellers van ons land. Met zijn fysieke speelstijl sleept hij jong en oud mee in zijn verhalen. Met name zijn boekbewerkingen worden geroemd; zijn bijna twee uur durende versie van de bestseller “De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween”, is daar een voorbeeld van. In 2016 werd hij door een vakjury unaniem gekozen tot Vertelambassadeur. Een verteller met verhalen waar je je vingers bij af zou likken! Dat wordt dus een “Wereldverteldag Diner” rijk aan verhalen op zondagavond 18 maart 2018.

Kaarten zijn te boeken via de website www.figi.nl. Er zijn max 80 plaatsen. Houd ook de andere Zeister media in de gaten.

meer informatie

Jong Talent
Design: Pien Design | Technische realisatie: Jeroen Kenters