Zondag
26
augustus

Een Keltische middag

Inter Cultuur

Slottuintheater

13.30 - 17.00 uur

Zondag
26
augustus

Een Keltische middag

Inter Cultuur

Slottuintheater

13.30-17.00

Keltische zang, dans en muziek

De werkgroep Inter Cultuur brengt jaarlijks Zeistenaren in contact met gebruiken en tradities van andere culturen. Dit jaar was dat Keltische zang, dans en muziek, op zodagmiddag 26 augustus 2018, Slottuintheater Zeist.

De samenwerking tussen Stichting Slottuin Theater en werkgroep Inter Cultuur van CultuurZeist heeft dit jaar geleid tot een zeer succesvol Cultuur evenement in het Slottuin Theater Zeist. Ruim 1200 bezoekers hebben genoten van muziek en dans uit verschillende Keltische streken.

Het programma werd geopend met een spetterend optreden van de MacKay Bag Pipes, doedelzak spelers met Schotse drums. Daarna werd het publiek getrakteerd op het optreden van Nae Bothers band, muzikanten die de ene tune over laten gaan in de andere, zodat er een verrassend geheel ontstond.

Vervolgens betraden de danseressen van de Showgroep de Ierse Dansschool Keltisch Dansje het podium en lieten een wervelend optreden zien van een aantal Keltische dansen met als hoogtepunt een aantal tapdansen. Het Keltisch harpduo Isiltir vertolkte prachtige harpmuziek op o.a. een kleine Keltische harp, de Clarsach.

Ook het zeer jonge publiek kon genieten van en zelf meedoen met de muziek uit Keltische streken. In het programma was een uur uitgetrokken voor de jeugd met o.a. een workshop dansen van Keltische dansschool en samen muziek maken onder leiding van de harpisten van Isiltir.

De doedelzakspelers van MacKay Bag Pipes marcheerden al musicerend tussen verschillende programma onderdelen door. Ook sloten zij de Keltische middag af.

Hier zijn foto's te zien van deze geslaagde middag.

Flyer InterCultuur 2018

meer informatie

Jong Talent
Design: Pien Design | Technische realisatie: Jeroen Kenters