Zondag
26
augustus

Een Keltische middag

Inter Cultuur

Slottuintheater

13.30 - 17.00 uur

Zondag
26
augustus

Een Keltische middag

Inter Cultuur

Slottuintheater

13.30-17.00

Keltische zang, dans en muziek

De werkgroep Inter Cultuur brengt jaarlijks Zeistenaren in contact met gebruiken en tradities van andere culturen. Dit jaar is dat Keltische zang, dans en muziek, op 26 augustus 2018, aanvang 13.30 in het Slottuintheater Zeist.

In het programma staan de volgende optredens:

  • Nae Bother, een Celtic folkband
    Muziek en plezier, dat zijn de kernwoorden van Nae Bother. Hun naam zegt het al een beetje: vrij vertaald betekent het zoveel als "Geen stress" of "Maak je niet druk" in het Schots. Ze spelen muziek die z'n oorsprong vindt in de Keltische streken, zoals Ierland en Schotland, maar geven daar een eigen draai aan en schuwen het experiment niet. Ze voegen 'tunes' tot complete sets samen,waarbij de ene tune overgaat in de andere zodat er een verrassend geheel ontstaat. Ze spelen traditionele nummers en nummers van bekende artiesten (Fred Morrisson, Loreena McKennitt, Hevia, Dougie MacLean e.a.) op de Nae Bother manier: met een twist.
  • Keltisch Dansje, met een workshop en optreden van een dansgroep, ook voor kinderen.
    Ierse Dansschool Keltisch Dansje doet haar best om de contreien boven de rivieren van Ierse danslessen te voorzien. De lessen worden gegeven door een (voormalige) danseres van de Keltische folkband Rapalje uit Groningen: Koosje Schouten (Codarts HBO Dans Academie Rotterdam). In de danslessen worden zowel Ierse Stepdans (solodansen), als Ierse Céili (groepsdansen) aangeboden. Dansplezier staat hoog in het vaandel, en daarom organiseren ze met enige regelmaat Ierse dansfeesten.
  • Keltisch harpduo Isiltir, Anouk Platenkamp en Nanja Bakker vormen het harpduo Isiltir. Zij spelen een prachtige mix aan "tunes" uit landen als Bretagne, Schotland en Ierland op de Clarsach, de kleinere Keltische folkharp met mooie verhalen en spannende improvisaties.
  • MacKay Bagpipe Services, deze doedelzakkenband zal het programma omlijsten

Flyer InterCultuur 2018

meer informatie

Jong Talent
Design: Pien Design | Technische realisatie: Jeroen Kenters