Zondag
11
juni '23

De Grens

Torenlaan Theater, Zeist

14.30 uur

Actueel

De Grens door Ekaterina Levental, uitgevoerd met zang, harp en verhalen


De Grens
vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek. Welkom in Niemandsland, waar niemand zeker is. 
Een bijzonder en – in deze tijd - zeer herkenbaar verhaal en ook het vervolg op de voorstelling De Weg die zij gaf in augustus 2022 in het Slottuintheater.

Muziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16 jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangkampen. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip.
Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.
Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaan, dwars door grenzen, voorbij het oordeel.
Ekaterina vertelt, speelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp.
"Ik zal alles doen om iemand te mogen zijn."
De Grens
is deel van een autobiografisch drieluik: De Weg - De Grens - Schoppenvrouw. In De Weg vertelt Ekaterina over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een weg die eindigt in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. 
De Grens begint daar waar De Weg eindigt. En Schoppenvrouw is een aangrijpend portret van haar oma, wiens leven en dat van andere iconische vrouwen van deze generatie wordt gespiegeld aan onze actualiteit.

Ekaterina Levental 

Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (DE) en Rotterdam. Ze werkt als performer met diverse theater-, opera- en dansgezelschappen, in binnen- en buitenland. Daarnaast maakt ze deel uit van Duo Bilitis, dat diverse internationale prijzen won.

De Grens is de vijfde muziektheater-productie van Leks compagnie; een samenwerking tussen Ekaterina en regisseur Chris Koolmees.
Spel:
Ekaterina Levental
Regie
: Chris Koolmees

Aanvang
: 14.30 uur
Locatie:
Torenlaan Theater
Toegang:
gratis, wel is het verplicht om van te voren HIER een kaartje te reserveren.

Foto's: Chris Koolmees en Eric Bronkhorstwalkartmarkt
Design: Pien Design