zondag
8
november '20

JongTalent Lunchconcert

Hotel Theater Figi

GAAT NIET DOOR

Optreden van de Accademia Filarmonica Suzuki Muziekschool o.l.v. Johannes Lievaart

Helaas moeten we opnieuw dit concert annuleren i.v.m. de coronacrisis

Op het eerste JongTalent lunchconcert dit seizoen een optreden van Accademia Filarmonica Suzuki, muziekschool voor viool en altvioolonderwijs volgens de Suzukimethode onder leiding van Johannes Lievaart.

Deze violistjes zijn Suzuki-leerlingen, dat wil zeggen dat ze jong zijn begonnen met de zogenaamde moedertaalmethode en hun talenten zo hebben ontwikkeld dat ze al vroeg muzikaal en technisch veeleisende stukken kunnen spelen.

Op het concert horen we solisten, ensemble en de hele groep, waar dan ook de jongste beginnende leerlingen aan meedoen. We horen werken van o.m. Bach, Vivaldi, Wijdeveld, Massenet en een Japanse compositie uit de 19e eeuw.

Johannes Lievaart is een fenomeen: hij geeft al 60 jaar vioolles, 45 jaar geleden richtte hij zijn eigen Suzuki-muziekschool op. De laatste jaren haalden vier van zijn leerlingen de finale van De Muziekwedstrijd en deze werd zelfs gewonnen door een toen 7-jarige leerling. Door de jaren heen zijn verschillende van zijn oud-leerlingen beroemd geworden, zoals de Nederlandse topviolistes Lisa Jacobs en Svenja Staats en jazzviolist Tim Kliphuis.

Het volledige programma is op de dag van het concert verkrijgbaar aan de zaal.

Aanvangstijd: 12.00 uur, u bent welkom vanaf 11.30 uur
Toegang gratis.


meer informatie

Jong Talent
Design: Pien Design