Zondag
20
februari '22

JongTalent Lunchconcert

Hotel Theater Figi

12:00

Evenementen

JongTalent op 10 oktober 2021
Zondag
9
februari '20

Jong pianotalent met veel afwisseling

gepubliceerd op: 10 oktober 2021

Eindelijk weer een JongTalentconcert!

Het was weer mogelijk, na twee jaar, een JongTalentconcert in Figi. En dan ook nog de van ouds bekende vioolschool van Johannes Lievaart, die nog steeds werkt volgens de Suzuki-methode. Uitgangspunt hierbij is dat ieder kind muzikaal is en niet jong genoeg met een instrument in aanraking kan worden gebracht. Het resultaat hiervan hebben we kunnen meemaken op deze zondag 10 oktober in de concertzaal van Figi.

Opvallend was dat alle meisjes (deze keer waren er uitsluitend meisjes) mooi zuiver speelden en een goede stokvoering hadden, dat wil zeggen de manier waarop ze de strijkstok hanteren. Dit bleek al meteen bij de gezamenlijke openingsstukken: een ‘Bourree’ van Händel en de beroemde ‘Militaire Mars’ van Schubert, waar de vonken vanaf spatten.

Vervolgens kwamen de solo-optredens. De 7-jarige Dora Kluin speelde heel ontroerend een menuet van Bach, daarna Selma Geradts (8 jaar) op ingetogen wijze een sonatedeel van Hook. Marthe Snijder van 13 gaf een virtuoze vertolking van Molenhauers ‘Infant Paganini’ ten beste, vervolgens als grote verrassing Elze Geradts, die heel zelfverzekerd een Concertino van Sugar ten beste gaf. Zij is echt een soliste in de dop!

We hoorden verder Hannah Dokter (12), die heel expressief een sonatine van Dvorak ten gehore bracht, bepaald geen eenvoudig te spelen stuk! Xante Zwart vertolkte op serieuze wijze een sonatedeel van Beethoven en als laatste van de solisten hoorden we Isabella Colauto, die halsbrekende toeren uithaalde met een concert van Seitz.

Tenslotte speelde de complete groep een aantal goed in het gehoor liggende stukjes, allemaal perfect gelijk, uit het hoofd en zonder dirigent. Indrukwekkend en een compliment voor de leiding van deze muziekschool! En niet te vergeten de vakkundige en slagvaardige begeleiding van pianist Jeroen Snijders, die het jammer genoeg met een oude piano moest doen in plaats van één van de prachtige vleugels die Figi bezit. Al met al een openingsconcert van niveau!

Theo Nederpelt

Design: Pien Design