zondag
14
april

JongTalent

JongTalent

Hotel Theater Figi

16.30 - 17.30 uur

Ida Elisabeth en Oliver Franks

Het laatste concert van Jong Talent van het seizoen 2018 - 2019 wordt gegeven door twee muzikanten en wel Ida Elisabeth en Oliver Franks. Gezien de bijzondere talenten van hen wordt dit concert van harte aanbevolen.

Singer-songwriter Ida Paasen (artiestennaam Ida Elisabeth) zal het spits afbijten.
ZIj begon op haar negende jaar al met gitaar spelen. Ze zong eerder dan dat ze kon lopen. Zolang zij zich kan herinneren schrijft zij al liedjes. Als zij niet zong dan speelde zij wel viool of gitaar.
Op haar dertiende begon Ida Elisabeth met zangles. Door gitaar met zang te combineren bracht ze haar zelfgeschreven nummers overal heen. Zo zat ze een jaar lang in de Music Talent Academie van KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist
Ida Elisabeth trad al op in theater Figi, de Peppel, het Weeshuis van de kunst, de Werkschuit en RABO open stage in Tivoli Vredenburg.
Op 14 april speelt zij wederom in Figi. Met enkel haar stem en haar gitaarspel neemt Ida Elisabeth de toehoorders mee in haar mysterieuze sound vol liedjes met diepgaande teksten.

Oliver Franks begon met pianospelen toen hij vijf jaar oud was. Op negenjarige leeftijd werd hij onder de hoede genomen door de Nederlandse klassieke pianist Ton Hartsuiker, ex-directeur van zowel de Utrechtse als de Amsterdamse conservatoria.

In 2013 werd Oliver met een beurs toegelaten tot de prestigieuze Purcell School of Music in Londen. Hier studeerde hij eerst bij Emily Jeffrey en vervolgens meerdere jaren bij Jianing Kong, prijswinnaar bij de Leeds en Sydney pianoconcoursen.

Op 15-jarige leeftijd nam Oliver deel aan BBC Young Musician of the Year en belandde in de top 30 pianisten van het Verenigd Koninkrijk. Hij werd door de jury omschreven als "een speler van grote originaliteit, creativiteit en soms eigenzinnigheid".

In 2016 won Oliver een competitie binnen de Purcell School waardoor hij in december van dat jaar zijn Londense solodebuut maakte in de Barbican Centre.
Oliver heeft masterclasses/lessen gevolgd bij o.a. Julian Jacobson, Aaron Shaw, Petras Geniušas, Jan Wijn en Dmitri Alexeev.

Oliver heeft ook op de klavecimbel veel optredens gegeven, onder meer als solist in Bachs klavecimbel concerten nr. 5 en 6. Ook speelde hij continuo in de opera Dido en Aeneas van Henry Purcell.

In 2017 verhuisde Oliver terug naar Nederland waar hij een jaar les had bij Bas Verheijden. Sinds 2018 zit Oliver Franks in de klas van Frank Peters aan het Conservatorium van Amsterdam.

Oliver zal zondag stukken ten gehore brengen van J. Haydn, A. Skrjabin en F.Liszt.

Het nieuwe concertseizoen van Jong Talent start op zondag 13 oktober 2019.


meer informatie

Jong Talent
Design: Pien Design | Technische realisatie: Jeroen Kenters