Zondagmiddag
3
februari '19

JongTalent concert

Torenlaan Theater

16:30 uur

Evenementen

JongTalent op 10 maart 2019
Zondag
10
februari '19

Veel variatie op JongTalentconcert 10 maart 2019

gepubliceerd op: 11 March 2019

Veel variatie op JongTalentconcert

Heel ontroerend wist Minco Hulscher (11 jaar?) met mooie pianoklank zijn stukjes tot klinken te brengen, met zelfs een eigen compositietje er bij.

Ook Milou Perk heeft een leuke aanpak van de piano. Met haar cello spelende broer Simon vertolkte zij ook nog een zowaar klassiek stuk, namelijk een 'Trio' van Mozart. Een muzikale familie, ook broer Julius deed nog mee en wel in een stuk voor... piano zeshandig – heel spectaculair!

De drukbezette trompetklas van lerares Anita van Soest leverde ook enige opmerkelijke talenten: Marie Förster, Arthur Uitslager en Sune Thijs beheersten hun instrument uitstekend. Vooral de laatste is één met zijn instrument en weet hoe je zo'n trompet tot leven brengt!

Vergeten we niet de 16-jarige Merijn Martens met zijn accordeon. Hij wist alle knopjes feilloos te vinden en had daarbij een prima balgtechniek. En, heel bijzonder, drie harpspelers, Esmee Vroom, Samuel 't Hart en Diederik Bruins. De blues-solo van de laatste swingde de pan uit. Ook gezamenlijk met z'n drieën gaven ze een vertolking vol warme klanken van een stuk van Alfrede Rolando Ortiz.

De middag werd afgesloten met een flitsende uitvoering van Queens' 'Bohemian Rhapsody' door de hele groep, inclusief docenten! Ook moet de uitstekende presentatie door Jet en Milou worden genoemd.

Theo Nederpelt

Design: Pien Design