Zondagmiddag
3
maart '24

JongTalent concert

Torenlaan Theater

14.00 uur

Evenementen

Zondag 2 april 2023: Zeister talent in JongTalent

gepubliceerd op: 3 April 2023

Het laatste concert van dit seizoen, 2 april 2023 in het Torenlaantheater, was gefocust op de Zeister Muziekschool, die tegenwoordig deel uitmaakt van Kunstenhuis Idea. Het blijkt dat Zeist heel wat talent in huis heeft en trots mag zijn op een leger van docenten die hun leerlingen tot opmerkelijke prestaties weten te brengen. Deze keer ging het vooral om piano- en vioolspelers.

De jongste talentjes toonden op piano en op viool al hun verbondenheid met de wereld van de klassieke muziek, natuurlijk nog met vrij eenvoudige stukjes. Maar hoe zich dat kan ontwikkelen werd duidelijk in het bekende eerste deel van Beethovens Mondscheinsonate, heel gevoelvol gespeeld door Minko Hulscher. Het ontzettend moeilijke en virtuoze derde deel van diezelfde sonate hoor je niet zoveel, maar Robin Faasse maakte er een daverend spektakelstuk van, heel accuraat en met veel afwisseling tot klinken gebracht. Hulde aan Aletta Sebus, die haar leerling naar deze indrukwekkende prestatie heeft geleid!

Tweede hoogtepunt was het optreden van alle (?) leden van de familie Gerretsen, met vader in de cellistenrol. Zij vormen echt een orkest, zo klonk het in de mooie ruimte van het Torenlaantheater, met speciaal gearrangeerde stukken van Telemann en Lully. Een mooie afsluiting van het concert en van dit seizoen.

Dit is tevens mijn afscheid als recensent van JongTalent, ik heb het vele jaren met veel plezier mogen doen!

Theo Nederpelt

Design: Pien Design