Zaterdag
13
april

Finale On Stage

Hotel Theater Figi

20:00 uur

On Stage 2019

On Stage 2019 opnieuw een geweldig succes!

On Stage is een cultuurproject waarbij jongeren voor en achter de schermen een evenement neerzetten waarbij zij verschillende kunstvormen samenbrengen en zien van elkaar, elkaar ontmoeten buiten hun school of kunstinstelling, elkaar inspireren en motiveren. Met voorrondes in Het Binnenbos en De Peppel, met een finale muziek in De Peppel en een finale dans, theater en beeldende kunst in Hotel Theater Figi was dit alweer de 4e keer dat dit talentproject voor jongeren van 12-18 jaar werd georganiseerd.

Leerlingen van middelbare scholen uit Zeist schreven zich in via hun school en de vrijwilligerscentrale van Meander Omnium voor een maatschappelijke stage bij On Stage. Onder begeleiding van On Stage Projectleiders werkten zij in samen aan onderdelen van het project. De stagiaires zorgden voor de presentatie, livestream, publiekspoll en alle voorbereiding en opbouw bij de voorrondes en de finale. De stage was ook dit jaar weer een succes. Dertien kanjers deden mee bij het organiseren van dit festival: Nathan, Rianne, Lian, Jiske, Philine, Beau, IJsbrand, Stein, Eefke, Tony, Marijn, Thijs en Kian.

Singer-songwriter Áslaug Vigfúsdóttir jureerde in Het Binnenbos de solisten en de duo’s. Zes mochten door naar de finale. Rienk Speelman, muzikant en zanger, jureerde de bands in de voorronde in De Peppel. Vier bands mochten door naar de finale. De finale in de categorie muziek vond plaats in een bomvol poppodium De Peppel. De juryleden wezen als winnaars aan de solist Lola en de band CODA. Zij winnen een master class. De publieksprijs ging naar de band Endeavor.

Deelnemers aan de categorieën theater, dans en beeldende kunst traden onder grote belangstelling op in de Willem Pijperzaal, de Springerzaal en het Atrium van Hotel Theater Figi. Zij werden beoordeeld door de juryleden theatermaker Marleen van Dalen, danseres Sophia Mason en beeldend kunstenaar Elaine Vis. De winnaars zijn dansgroep
Tha Boyz, theatergroep Team Curlingen beeldend kunstenaar Janna. Ook zij winnen een master class bij een door hen gekozen docent of artiest.

Klik je hier dan kom je in het fotoalbum; daar staan heel veel mooie foto’s van On Stage. Ze zijn gemaakt door Pien van den Bosch.

CultuurZeist bedankt:
Kunstenhuis en Muziekschool Backstage voor het faciliteren van materialen.
Hotel Theater Figi, Wijkcafé Binnenbos en Poppodium De Peppel voor de gastvrijheid.
PienDesign voor de vormgeving.
Rotary Op Seyst voor de steun bij het aanvragen van fondsen.

Sponsors van On Stage 2019:

meer informatie

Jong Talent
Design: Pien Design | Technische realisatie: Jeroen Kenters