Zondag
21
maart '21

Verteldiner met Janneke Tanja

Hotel Theater Figi

19:00 uur

Evenementen

Vertelcafé 14 december 2018
Vrijdag
14
december '18

Vertelcafé 14 december 2018

gepubliceerd op: 17 december 2018

Vertelcafé vrijdagavond 14 december 2018

Het vertelcafé Zeist werd geopend met een verhalende samenspraak door vier vertellers, te weten: Truus Tibbe, Wim van der Ende, Imke Abbas en Henk Gilhuis.
Zittend rondom een tafel kwamen de verhalen los over erfenissen. Je kwam de gekste dingen tegen, zoals een huiskamer met 24 koekoeksklokken en wat moet je daarmee als je die als nabestaande heb gekregen met het verzoek er goed voor te zorgen. Of de herinneringen van een Poëziealbum, een mooi medaillon of een schraperige tante die meldt dat de overleden tante haar heel veel beloofd heeft. Voor iedereen waren dit herkenbare verhalen.

Na de pauze kwamen er nog drie verhalen aan bod.
Piet de Jong vertelde over de avonturen van een viool en werd daarbij begeleid door Maria van der Burgt op de viool. Ron Slot had een verhaal over een muizenstad waar in de muizenraad een nieuw lid moest worden gekozen. Het was een parodie op de werkelijkheid in het leven. Ronald van Gemeren ging met de toeschouwers op zoek naar geluk. En dat geluk heb je voor het oprapen. Maar je moet het wel willen en kunnen zien.

Design: Pien Design