Zaterdag
14
augustus '21

Walk Art Markt

Walkartpark, Zeist

10:00 - 17:00 uur

Zaterdag
14
augustus '21

Walk Art Markt

Walkartpark, Zeist

10:00 - 17:00 uur

Zaterdag
14
augustus

Walk Art Markt

Walkartpark, Zeist

10:00 - 17:00 uur

Walk Art Markt Zeist 2020 gaat niet door

“We maken met ons allen de samenleving”

Walk Art markt-vrijwilliger Brenda Emmen-Hassell kreeg eind april een koninklijke onderscheiding. Ze is lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar grote inzet en enthousiasme voor Zeist.
Wij kennen Brenda al jaren bij de Walk Art Markt. Meer dan 15 jaar is ze een van onze vrijwilligers. “Misschien nog wel langer”, denkt ze na. “22 jaar geleden verhuisde ik naar Zeist. Ik kende hier toen bijna niemand. Om mensen te ontmoeten, sloot ik me aan bij CultuurZeist. In de Nieuwsbode had ik iets over CZ gelezen en dat sprak me wel aan. Ik herinner me de kennismaking met toenmalig voorzitter Wim Buis heel goed: een aangenaam gesprek in het theatercafé van Figi. Ik kreeg een heerlijk cappuccino en voelde me zo in de watten gelegd.”

Branda Emmen

Brenda kwam al snel als vrijwilliger bij de Walk Art Markt en enkele andere werkgroepen. Ze deed van alles bij de WAM met haar gebruikelijke enthousiasme, energie en inzet. “Roeptoeter, dat was een van de leukste klussen die ik deed. Opvallend versierd in het Walkartpark rondlopen om de optredens op het podium aan te kondigen. Maar ook ijsbonnen geven aan kinderen.” Brenda deed en doet van alles voor de WAM: sjouwen, inrichten, mensen helpen, opruimen.
“Ik houd van de bijzondere sfeer van de Walk Art Markt. Er is zoveel te zien en te beleven: kleurrijke aanbod van de kraamhouders uit Zeist maar ook uit heel Nederland, buikdansen, muziek, lekker eten en drinken, de ezels en nog veel meer. Helemaal top vind ik dat Abrona midden op de markt staat en een vast onderdeel is van de markt én van de samenleving. We zijn allemaal mensen, ongeacht leeftijd en talenten. We maken met ons allen de samenleving! Ik zal de Walk Art Markt dit jaar missen. Fijn dat er een digitale WAM komt. Hopelijk is er volgend jaar weer een echte markt. Mooi vooruitzicht om dan weer met elkaar te zijn.”

Walk Art Markt 2020 gaat niet door.
Door de corona-situatie mogen tot en met 1 september geen evenementen georganiseerd worden.

Maar de werkgroep is al vast begonnen met de organisatie van de Walk Art Markt 2021, in de zomer van volgend jaar.

De gezondheid van kraamhouders, bezoekers en alle andere betrokkene gaat natuurlijk voor. Wij houden de moed er in en hopen jullie allemaal volgend jaar in augustus in het Walkartpark te mogen verwelkomen bij de leukste en mooiste kunstmarkt van Nederland.

Beatrice, Stella, Pieter Wout, René en Asta, werkgroep Walk Art MarktJong Talent
Design: Pien Design