Vrijdag
15
september

Vertelcafé met maaltijd

Torenlaantheater

18:00 - 22:00 uur

Vrijdag
9
juni

Vertelcafé Zeist

M. Christina Kerk, Den Dolder

20:00 - 22:00 uur

Vrijdag
9
juni

Vertelcafé Zeist

M. Christina Kerk, Den Dolder

20:00 - 22:00 uur

Wereldwijd Vertelcafé Zeist

Wereldwijd Vertelcafé Zeist, waar verhalen mensen binden.

Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist is de plek in Zeist waar verhalenvertellers en luisteraars bij elkaar komen om te genieten van deze oeroude culturele uiting. Het is een kleinschalig en intiem gebeuren, met elke keer weer een keur aan diverse verhalen. Meestal zo’n 6 verhalen per avond. Voor en tussen de verhalen zijn er vaak muzikale intermezzo’s. En soms dans.

Tijdens het Vertelcafé worden, als er nog ruimte voor is, aanwezige vertellers uitgenodigd om ook hun verhaal te vertellen. Andere “stamgasten” zijn wellicht alleen aanwezig om te luisteren, want naast vertellers heb je ook luisteraars nodig.

In een kring luisteren naar de verteller, meegaan en meebeleven met het verhaal. Aan het einde van het verhaal even stil zijn en het op je in laten werken. Zat er een boodschap in? Zijn er linken met de werkelijkheid? Dan napraten met elkaar. Wat vond jij er van? Kortom verhalen vertellen verbindt mensen op een mooie en natuurlijke manier. Verhalen vertellen is dan ook al eeuwen oud. Verhalen vertellen, luisteren naar gedichten is ook cultuur. Cultuur met een hoofdletter.

Luisteren naar verhalen lokt je mee naar de mooiste wereld die er bestaat: die van je eigen fantasie!

Wereldwijd Vertelcafé Zeist op vrijdag 9 juni in Den Dolder.

De Werkgroep Zeist Vertelt organiseert zes keer per jaar het Wereldwijd Vertelcafé Zeist. In Zeist en om het jaar ook in Austerlitz en Den Dolder. Op vrijdag 9 juni zullen 6 a 7 verschillende verhalen in Den Dolder aan de orde komen. Sprookjes, spannende, romantische, multi culturele en historische verhalen, gedichten en muziek. In de wijkzaal van de Maria Christina Kerk, Dolderseweg 123B, hoek Pleineslaan. Aanvang 20 uur, zaal open 19.30 uur. We zouden het fijn vinden als ook een verteller uit Den Dolder zijn of haar verhaal van max 12 tot 15 minuten zou willen vertellen. Graag van te voren aanmelden.

“Er gebeurt iets magisch als je als verteller verhalen gaat vertellen… Hoe je mensen kunt raken met een verhaal, wat de kracht is van oogcontact, een simpel gebaar, stilte. Maar ook als luisteraar laat een verhaal je niet onberoerd. Op het puntje van je stoel laat je je meevoeren, meezuigen in een verhaal waarvan je nog niet weet hoe het zal eindigen. Maar het lokt je wel mee naar de mooiste wereld die er bestaat: die van je eigen fantasie. Daarnaast gaan we er van uit dat verhalen mensen verbinden”, aldus Ronald van Gemeren, projectleider van de werkgroep.

De toegang is gratis voor vertellers en uiteraard ook voor luisteraars. Er is wel een collecte voor de zaalhuur. Informatie: zeistvertelt@gmail.com of www.cultuurzeist.nl

De Werkgroep Zeist Vertelt is onderdeel van de Stichting CultuurZeist. De samenwerkingspartners zijn: Idea Bibliotheek, Stichting Literaire Activiteiten Zeist, Torenlaantheater en enkele vertellers.

Doe mee, kom en geniet. Voor meer informatie: Ronald van Gemeren, telefoon 06-28845176 of via zeistvertelt@gmail.com

meer informatie

Jong Talent
Design: Pien Design | Technische realisatie: Jeroen Kenters