Zaterdag
9
december

Wereldwijd Vertelcafé Zeist

Torenlaantheater

20:00 - 22:00 uur

Een avond vol met winter-vertellingen in het Wereldwijd Vertelcafé Zeist

Op zaterdagavond 9 december het laatste Wereldwijd Vertelcafé Zeist van dit jaar. In het Torenlaantheater, Torenlaan 38 te Zeist. Aanvang 20 uur, zaal open 19.30 uur.

December-tijd is een tijd van elkaar verhalen vertellen. Daarom is voor een thema gekozen: het wordt een avond vol met wintervertellingen. En wellicht komt ook de kerst in een verhaal langs. De Zeister vertellers staan te popelen om ook deze keer er weer een mooie, unieke en intieme avond van te maken.

Laat je deze twee avonden luisterrijk verrassen met verhalen over sprookjes, spannende verhalen, mooie romantische verhalen, gedichten, muziek. Kortom: het vertelcafé verrast elke keer weer de “stamgast” en neemt hem of haar mee naar het verleden, de toekomst, het hier en nu of naar gedroomde oorden.

Een verhalenverteller weet als geen ander dat je voor een verhaal de tijd moet nemen én dat een goed verhaal tijdloos is; mensen vergeten de wereld om zich heen, in een verhaal kan een minuut een eeuw duren en een eeuw een minuut.
Kinderen die "zo'n tijd niet meer stil kunnen zitten" , luisteren ademloos een uur. De verteller neemt de tijd voor zijn toehoorders. En de toehoorder?......die luistert en heeft ineens alle tijd.

Er gebeurt ook iets magisch als je als verteller verhalen gaat vertellen… Hoe je mensen kunt raken met een verhaal, wat de kracht is van oogcontact, een simpel gebaar, stilte. Maar ook als luisteraar laat een verhaal je niet onberoerd. Op het puntje van je stoel laat je je meevoeren, meezuigen in een verhaal waarvan je nog niet weet hoe het zal eindigen. Maar het lokt je wel mee naar de mooiste wereld die er bestaat: die van je eigen fantasie. Dus neem die uitdaging aan en kom!

De toegang is gratis. Wel gaat er een hoed rond voor een vrijwillige bijdrage voor de huur van de zaal. Denk aan bijv. 2 oDe toegang is gratis. Wel gaat er een hoed rond voor een vrijwillige bijdrage voor de huur van de zaal. Kom, luister en geniet. Voor meer informatie: Ronald van Gemeren, telefoon 06-28845176 of via zeistvertelt@gmail.com

Jong Talent
Design: Pien Design | Technische realisatie: Jeroen Kenters