vanaf woensdag
3
februari '21

Wereldwijd Vertelcafé Zeist

Online via Slotstad RTV

tot 14 april '21

Wereldwijd Vertelcafé Zeist

Wereldwijd Vertelcafé Zeist gaat online door:

Zeist vertelt via Slotstad RTV

Helaas gaan de Vertelcafé’s in het Torenlaan Theater voorlopig niet door. Ook het door kunnen gaan van het Festival Zeist Vertelt tijdens de Wereldverteldag op 21 maart bij De Boswerf is nog zeer twijfelachtig.
Maar …………….. de vertellers van het Wereldwijd Vertelcafé Zeist laten zich niet zo gauw de mond snoeren. Vertellen is hun lust en leven. En hebben samen met Slotstad TV een prachtig plan bedacht. 
Lees hier verder


Het Wereld Wijd Vertelcafé

Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist is de plek in Zeist waar verhalenvertellers en luisteraars bij elkaar komen om te genieten van deze oeroude culturele uiting. Het is een kleinschalig en intiem gebeuren, met elke keer weer een keur aan diverse verhalen. Meestal zo’n 6 verhalen per avond. Voor en tussen de verhalen zijn er vaak muzikale intermezzo’s. En soms dans.

Tijdens het Vertelcafé worden, als er nog ruimte voor is, aanwezige vertellers uitgenodigd om ook hun verhaal te vertellen. Andere “stamgasten” zijn wellicht alleen aanwezig om te luisteren, want naast vertellers heb je ook luisteraars nodig.

In een kring luisteren naar de verteller, meegaan en meebeleven met het verhaal. Aan het einde van het verhaal even stil zijn en het op je in laten werken. Zat er een boodschap in? Zijn er linken met de werkelijkheid? Dan napraten met elkaar. Wat vond jij er van? Kortom verhalen vertellen verbindt mensen op een mooie en natuurlijke manier. Verhalen vertellen is dan ook al eeuwen oud. Verhalen vertellen, luisteren naar gedichten is ook cultuur. Cultuur met een hoofdletter.

Het eerstvolgende Vertelcafé dat was gepland voor zaterdag 13 februari in het Torenlaan Theater in Zeist kan in verband met de maatregelen rondom het coronavirus niet doorgaan. In de plaats daarvan organiseren we een digitaal vertelcafé (zie hierboven). 
We hopen dat we vrijdag 16 april 2021 weer een Vertelcafé in het Torenlaan Theater kunnen organiseren.

In verband het beperkte aantal zitplaatsen i.v.m. de coronaregels dienen bezoekers zich van te voren aan te melden via het aanmeldformulier via onderstaande button:

Aanmelden voor Vertelcafé Zeist

Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist wordt zes keer per jaar georganiseerd door de Werkgroep Zeist Vertelt. Deze werkgroep is onderdeel van de Stichting CultuurZeist. De samenwerkingspartners zijn: Bibliotheek Idea, Literair Zeist, Torenlaan Theater en enkele vertellers.

Zelf vertellen? Stuur dan een berichtje naar zeistvertelt@gmail.com. Lengte verhaal maximaal 10 minuten.

meer informatie

Jong Talent
Design: Pien Design