Zaterdag
12
september

Wereldwijd Vertelcafé Zeist

Torenlaan Theater

20:00 uur

Wereldwijd Vertelcafé Zeist

Wereldwijd Vertelcafé Zeist, waar verhalen mensen binden.

Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist is de plek in Zeist waar verhalenvertellers en luisteraars bij elkaar komen om te genieten van deze oeroude culturele uiting. Het is een kleinschalig en intiem gebeuren, met elke keer weer een keur aan diverse verhalen. Meestal zo’n 6 verhalen per avond. Voor en tussen de verhalen zijn er vaak muzikale intermezzo’s. En soms dans.

Tijdens het Vertelcafé worden, als er nog ruimte voor is, aanwezige vertellers uitgenodigd om ook hun verhaal te vertellen. Andere “stamgasten” zijn wellicht alleen aanwezig om te luisteren, want naast vertellers heb je ook luisteraars nodig.

In een kring luisteren naar de verteller, meegaan en meebeleven met het verhaal. Aan het einde van het verhaal even stil zijn en het op je in laten werken. Zat er een boodschap in? Zijn er linken met de werkelijkheid? Dan napraten met elkaar. Wat vond jij er van? Kortom verhalen vertellen verbindt mensen op een mooie en natuurlijke manier. Verhalen vertellen is dan ook al eeuwen oud. Verhalen vertellen, luisteren naar gedichten is ook cultuur. Cultuur met een hoofdletter.

Het eerstvolgende Vertelcafé is zaterdag 12 september 2020 in het Torenlaan Theater.
Uiteraard onder voorbehoud van de maatregelen die dan gelden vanwege het coronavirus.

Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist wordt zes keer per jaar georganiseerd door de Werkgroep Zeist Vertelt. Deze werkgroep is onderdeel van de Stichting CultuurZeist. De samenwerkingspartners zijn: Bibliotheek Idea, Literair Zeist, Torenlaan Theater en enkele vertellers.

Zelf vertellen? Stuur dan een berichtje naar zeistvertelt@gmail.com. Lengte verhaal maximaal 10 minuten.

meer informatie

Jong Talent
Design: Pien Design