Vrijdag
5
nov '21

Wereldwijd Vertelcafé Zeist

Torenlaan Theater

20.00 uur

Wereldwijd Vertelcafé Zeist

Het Wereld Wijd Vertelcafé

Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist is de plek in Zeist waar verhalenvertellers en luisteraars bij elkaar komen om te genieten van deze oeroude culturele uiting. Het is een kleinschalig en intiem gebeuren, met elke keer weer een keur aan diverse verhalen. Meestal zo’n 6 verhalen per avond. Voor en tussen de verhalen zijn er vaak muzikale intermezzo’s. En soms dans.

Tijdens het Vertelcafé worden, als er nog ruimte voor is, aanwezige vertellers uitgenodigd om ook hun verhaal te vertellen. Andere “stamgasten” zijn wellicht alleen aanwezig om te luisteren, want naast vertellers heb je ook luisteraars nodig.

In een kring luisteren naar de verteller, meegaan en meebeleven met het verhaal. Aan het einde van het verhaal even stil zijn en het op je in laten werken. Zat er een boodschap in? Zijn er linken met de werkelijkheid? Dan napraten met elkaar. Wat vond jij er van? Kortom verhalen vertellen verbindt mensen op een mooie en natuurlijke manier. Verhalen vertellen is dan ook al eeuwen oud. Verhalen vertellen, luisteren naar gedichten is ook cultuur. Cultuur met een hoofdletter.

Vrijdag 5 november 2021 is het eerstvolgende Vertelcafé in het Torenlaan Theater .

In verband het beperkte aantal zitplaatsen i.v.m. de coronaregels dienen bezoekers zich van te voren aan te melden via het aanmeldformulier via onderstaande button:

Aanmelden voor Vertelcafé Zeist

En neem je coronapas op je telefoon of papier mee. De toegang is gratis. Wel gaat er een hoed rond voor een vrijwillige bijdrage voor de huur van de zaal. Denk aan bijv. 2 of 5 euro op. Kom, luister en geniet.

Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist wordt circa zes keer per jaar georganiseerd door de Werkgroep Zeist Vertelt. Deze werkgroep is onderdeel van de Stichting CultuurZeist. De samenwerkingspartners zijn: Bibliotheek Idea, Literair Zeist, Torenlaan Theater en enkele vertellers.

Zelf vertellen? Stuur dan een berichtje naar zeistvertelt@gmail.com. Lengte verhaal maximaal 10 minuten.

meer informatie

walkartmarkt
Design: Pien Design