Vrijdag
11
november

Wereldwijd Vertelcafé Zeist

Torenlaan Theater

20.00 uur

Luisteren naar verhalen lokt je mee naar de mooiste wereld die er bestaat: die van je eigen fantasie!

Op vrijdagavond 2 november organiseert de Werkgroep Zeist Vertelt, een wel heel bijzonder Vertelcafé Zeist.
Ook tijdens dit vertelcafé zullen er weer verschillende verhalen aan de orde komen. Maar nu in een bijzonder vorm. Muziek en verhalen zullen elkaar aanvullen.

Voor de pauze gaat Ineke de Jongh vertellen, samen met Meidi Goh die voor de muziek zorg draagt. Zij vertellen en spelen Het verhaal van de steen van Halvor.. Daarna zal dichteres Ine Kievits een Deens gedicht (in het Nederlands) voordragen en vertelt Hans Mertens een mooi verhaal.

Het Popkoor uit Houten vult de tweede helft van de avond. Maar niet alleen met popsongs. Vertelster Saskia Bangma, ook bij ons welbekend, vertelt als lid van dit popkoor tussen de diverse songs een prachtig verhaal.
Het wordt dus een avond met veel verhalen en veel muziek. Dat wordt vast genieten.

Er gebeurt iets magisch als je als verteller verhalen gaat vertellen… Hoe je mensen kunt raken met een verhaal, wat de kracht is van oogcontact, een simpel gebaar, stilte. Maar ook als luisteraar laat een verhaal je niet onberoerd. Op het puntje van je stoel laat je je meevoeren, meezuigen in een verhaal waarvan je nog niet weet hoe het zal eindigen. Maar het lokt je wel mee naar de mooiste wereld die er bestaat: die van je eigen fantasie. Dus neem die uitdaging aan en kom!

Toegang: wat u in de hoed stopt! Deze opbrengst is bestemd voor o.a. het betalen van de zaalhuur. Geen contant geld bij de hand? Met de bankpas kunt u ter plekke ook de gift overmaken. Dan is die gift ook gelijk voor 125% aftrekbaar bij de aangifte van de inkomstenbelasting.

Zelf vertellen op het open podium? Stuur dan een berichtje naar zeistvertelt@gmail.com
Lengte verhaal maximaal 10 minuten.

Informatie: zeistvertelt@gmail.com of Ronald van Gemeren, telefoon 06-28845176

De Werkgroep Zeist Vertelt is onderdeel van de Stichting CultuurZeist.
De samenwerkingspartners zijn: Bibliotheek Idea, Literair Zeist, Torenlaantheater en enkele vertellers.


Jong Talent
Design: Pien Design | Technische realisatie: Jeroen Kenters