Zondag
8
april '18

JongTalent

Jong talent naar het concertpodium

Hotel Theater Figi

16:00 - 18:00 uur

Zondag
8
april '18

JongTalent

Jong talent naar het concertpodium

Hotel Theater Figi

16:00 - 18:00 uur

Zondag
8
april '18

JongTalent

Jong talent naar het concertpodium

Hotel Theater figi

16:00 - 18:00 uur

Een gedenkwaardig JongTalentconcert

Het eerste gedeelte van dit lange programma (8 april 2018) werd ingevuld door leerlingen van viooldocente Liora Ish-Hurwitz. Hun leeftijd varieerde van 7 tot 19 jaar.

Geopend werd met twee delen uit het bekende dubbelconcert van Johann Sebastian Bach, waarbij de orkestpartij heel verdienstelijk werd vertolkt door vier strijkers terwijl drie leerlingen afwisselend de solopartijen voor hun rekening namen. In knap samenspel kwam de muziek boeiend over.

Vervolgens klonken enkele stukken van de Russische componist Sjostakowitch, waarin enkele van de jongere leerlingen zich voorstelden.

Een weemoedig stuk van Martina Schumeckers voor viool en accordeon (!) werd ten gehore gebracht door de zusjes Charlotte en Leonore Plat, gevolgd door een Rondo voor kwartet van de Franse componist Jacques Ferréol Mazas (begin 19e eeuw).

Vioolspel van grote klasse klonk door Mette van de Roer in een Ochtendlied van Elgar en door Nine Zonderop in een Scherzo van Brahms. De hondsmoeilijke pianopartij hierin werd virtuoos gespeeld door pianiste Noriko Yabe, die alle begeleidingen voor haar rekening nam.

We hoorden nog een Intermezzo van Mendelssohn voor vier spelers, een leuk stuk van Joplin voor acht en een tango van Piazzolla voor 14 spelers. Het was een kleurrijk geheel, hulde aan lerares Liora!

Het tweede gedeelte van deze middag werd ingevuld door leerlingen van Nienke van de Dool, die in de ensemblestukken ook zelf enthousiasmerend meespeelde. Ook hier waren er twee solisten die er uit sprongen: Silvan Liklikuwata met een moeilijk solostuk van Bach en Tjitte van den Bedem met de prachtige Élégie van Fauré, beiden speelden uit het hoofd en wisten met hun mooie en doorleefde toonvorming het publiek te betoveren.

De professionele begeleidingen waren in handen van Miriam Burgers.

Al met al een middag van niveau waar men zich geen moment hoefde te vervelen, mede ook door de opwekkende presentaties van Marianne van der Lans.

We kunnen alweer verlangend uitkijken naar het volgende JongTalentconcert op 11 november...

Theo Nederpelt

Foto's: Henk Groenevelt

Design: Pien Design