Zondag
13
oktober '19

JongTalent

JongTalent naar het concertpodium

Hotel Theater Figi

12:00 uur

Zondag
13
oktober '19

JongTalent

JongTalent naar het concertpodium

Hotel Theater Figi

12:00 uur

JongTalent oktober 2019

JongTalent 10 november 2019: de muzikale familie de Bruijne.

Timen (cello), Madicken (fluit en piano) en Wendel de Bruijne (viool) verzorgden het tweede Jong Talent Lunchconcert van dit seizoen op 10 november 2019.

De recensie van Theo Nederpelt in het kort:
Timen, met zijn 15 jaar de oudste, lijkt al helemaal vergroeid met zijn cello. Hij opende het concert met een 'Konzertstück'' van de componist Julius Klengel (die 100 jaar geleden zijn 60e verjaardag had gevierd). Hij speelt heel virtuoos en muzikaal, heeft een mooie zuivere toon waardoor de melodieën goed tot hun recht komen.
Zijn zus Madicken (13) is al behoorlijk ver op de piano. Ze begon met de 'Mondscheinsonate' van Beethoven en liet merken dat ze echt van dat stuk houdt! Ze verraste ook als bespeler van de dwarsfluit, een grappig stukje van de Deense componist Joachim Andersen kwam er virtuoos en mooi van toon uit.
Weer een ander instrument in deze veelzijdige familie is de viool, voortreffelijk bespeeld door de 10-jarige Wendel.
Gezamenlijk speelden zij nog een Trio van (weer) Julius Klengel. Het speelplezier spatte er vanaf, afwisselend hadden ze de belangrijkste partij en voegden zich uitstekend naar elkaar, wát een saamhorigheid en wát een klankschoonheid!

De volledige recensie van kunt u hier lezen.

Foto's:
Wanda van Eck, fotogroep De Essentie

Design: Pien Design