Zondag
13
oktober '19

JongTalent

JongTalent naar het concertpodium

Hotel Theater Figi

12:00 uur

Zondag
13
oktober '19

JongTalent

JongTalent naar het concertpodium

Hotel Theater Figi

12:00 uur

JongTalent oktober 2019

JongTalent concert met frisse start op 13 oktober 2019.

Recensie

Het is wel jammer dat de mooie Faziolivleugel naar een andere zaal is verhuisd, maar het instrument dat er nu staat is ook niet slecht. De 17-jarige Dylan Kools kon er ieder geval goed mee uit de voeten, of beter gezegd uit de vingers. Hij speelt pas drie jaar piano, maar levert al verrassende prestaties, alles uit het hoofd. Hij heeft ook zeker gevoel voor melodievorming, zoals bleek uit zijn vertolking van een aantal Chopinstukken, Chopin is duidelijk zijn lievelingscomponist. Zijn interpretaties zijn wat eigenzinnig en nog niet altijd evenwichtig, maar in de Fantasie-Impromptu en de Revolutie-etude kwam zijn vingervlugheid goed uit de verf. Het zou goed voor hem zijn weer eens een deskundige leraar te zoeken.

De 14-jarige celliste Fama Koning kwam over als een zeer overtuigend talent. Zij toont heel frêle, maar haar beheersing van het instrument is van hoog niveau. Wát een mooie toon, wát stroomt de muziek prachtig door! Meteen al in stukken van Bach en Haydn vond ze de juiste benadering, ook ritmisch was alles goed in evenwicht. Leuk zoals ze tussendoor vertelde hoe ze de verschillende stukken beleeft, elk stuk krijgt bij haar zijn eigen uitdrukking. En ook alles uit het hoofd.

De begeleidingen waren bij Fama in handen van de gevierde pianist Bas Verheijden, zijn vakkundige muzikale ondergrond is ze meer dan waard. Hij moest even wennen aan het instrument maar wist er al gauw de mooiste klanken aan te ontlokken.

Terecht was het publiek zeer enthousiast! Al met al een goede opmaat voor deze concerten.

Theo Nederpelt

Foto's:
Wanda van Eck, fotogroep De Essentie

Design: Pien Design