Za. en Zo.
8 en 9
december '18

Kerstmarkt Zeist

Slot Zeist

12:00 - 18:00 uur

Kerstmarkt Slot Zeist 2018

Een markt met unieke geschenken gecombineerd met een jeugdtheatervoorstelling en een a-capellakoor. In 2018 waren er weer veel verschillende producten te koop, variërend van brocante, ambachtelijke foodproducten, handgemaakte cadeauartikelen, bloemstukken en kerstdecoratie, likeuren en wijnen, woonaccessoires, sieraden, kleding, kunst en leer- en wolproducten.

Theaterschool BO!NK gaf met hun vierdejaars leerlingen op beide dagen een unieke kerstvoorstelling. Het gezelschap probeert door middel van verbeelding de stemming van Kerst uit te drukken waarbij hun wonderlijke kerstmutsen een speciale rol spelen: “goed of slecht gemutst”.Zaterdag 8 december was er driemaal een optreden van het koor Voix Vocal Group, onder leiding van zangeres en zangdocent Leonie Tielemans. Op zondag trad Vocal Vision, een enthousiast a-capella-ensemble uit Zeist, driemaal op staande op het bordes voor het Slot.

Ondanks de regenbuien kwam er toch weer veel publiek op deze markt af, zaterdag 1500 en zondag > 3000 bezoekers. De kraamhouders waren tevreden over de verkoop en komen graag volgend jaar terug.

Voor het jonge meiden koor Voix Vocal Group uit Utrecht was het de eerste keer in Zeist, zij waren onder indruk van de entourage van het slot en de sfeer waarin deze markt plaats vond.De Bo!nk jeugd theaterschool uit Bunnik kwam dit jaar voor de tweede keer met een 4e jaars groep leerlingen met een zelf geschreven voorstelling, dit kon op beide dagen gecombineerd worden met koorzang. Op zondag werd dit ingevuld door het Zeister koor Vocal Vision.

Ruim 20 vrijwilligers van CultuurZeist zorgden voor de organisatie en uitvoering van deze geslaagde Kerstmarkt.

Design: Pien Design