Za. en Zo.
7 en 8
december '19

Kerstmarkt Zeist

Slot Zeist

12:00 - 18:00 uur

Kerstmarkt Slot Zeist 2019

Het was dit jaar een lustrumjaar voor de kerstmarkt. Het was namelijk het vijfde jaar dat de kerstmarkt op het voorplein van Slot Zeist georganiseerd werd door Cultuur Zeist. Bij de opening werd daarom een foto gemaakt van alle kraamhouders, het a capella kwartet Option 4 en de vrijwilligers. De directeur van Oud London hield een toespraak en bracht een toast uit.
Het weer werkte beter mee dan voorgaande jaren: zowel zaterdag- als zondagmiddag was het nagenoeg droog en op zondag liet de zon zich zelfs zo nu en dan zien en dat was ook te merken aan de bezoekersaantallen, die dit jaar beduidend hoger lagen dan de beide voorgaande jaren. Dit jaar werden circa 4000 bezoekers geteld.

Op de Kerstmarkt waren ongeveer 45 kraamhouders aanwezig en bracht het a capella Option 4 kwartet in Dickens kleding, kerstliedjes ten gehore.
Er werden zowel food (verpakt) als non-food cadeauartikelen verkocht. Met heerlijke lekkernijen voor gezellige en warme kerstdagen. Mooie cadeautjes en geschenken voor onder de kerstboom.
In de Brasserie was er heerlijke glühwein, snert en andere lekkernijen. Alle producten waren zoveel mogelijk uit Zeist of de directe omgeving (streek-/lokale producten). Ook aan de kinderen was gedacht tijdens de Kerstmarkt. Bij de Taartenfabriek konden kinderen meehelpen met het versieren van gebak e.d. Veel kinderen lieten bij de kraam van CultuurZeist een afwasbare glitter tattoo met kerstmotief naar keuze zetten.

Ruim 20 vrijwilligers van CultuurZeist zorgden voor de organisatie en uitvoering van deze geslaagde Kerstmarkt.

De foto's zijn gemaakt door Mel Boas, Zeist in Beeld en Pien van den Bosch, Pien Design

Design: Pien Design