Zaterdag
10
september

Open Monumentendag Zeist

Monumenten Zeist

Nieuws

10 september Open Monumentendag
zaterdag
10
september

10 september Open Monumentendag

gepubliceerd op: 4 September 2016

Open Monumentendag vertelt over monumenten, elk jaar vanuit een ander perspectief. Tijdens deze dertigste Open Monumentendag, zijn de schijnwerpers gericht op iconen en symbolen in monumenten. Bij zowel iconen als symbolen gaat het om beelden en dingen met een bijzondere betekenis. Monumenten hebben vaak een iconische waarde en/of een symbolische betekenis. Ze maken deel uit van onze identiteit; ze verbinden ons via onze geschiedenis of via de plek waar we samen wonen of werken.

Er zijn rondleidingen, dingen om te zien/horen, dingen om te doen. Veel inhoudelijke informatie en het complete programma vindt u het kwartaalblad ‘Seijst’ van het Zeister Historisch Genootschap. Ook komt er een complete lijst van te bezoeken locaties, met een kaartje. Deze documentatie is vanaf begin september gratis op te halen bij de Openbare Bibliotheek Zeist, het Historisch Informatiepunt (gemeentehuis) en de VVV in Figi en de Readshop in Den Dolder en de Koppeling in Zeist-West. De lijst met kaartje en het volledige programma zijn in de week voor Open Monumentendag ook te vinden op www.geheugenvanzeist.nl en vanaf daar te downloaden.

De Open Monumentendag is een landelijk initiatief waarbij ook de Gemeente Zeist zich heeft aangesloten. De Commissie Open Monumentendag Zeist werkt samen met het Zeister Historisch Genootschap, Idea-Cultuur, Hotel-Theater Figi, Gilde Zeist, Kunstenhuis Zeist en Historische Vereniging Den Dolder.

Design: Pien Design